image

Overheid maakt burgers Digibewust

woensdag 19 april 2006, 16:37 door Redactie, 1 reacties

Om mensen beter te informeren over de risico’s bij het gebruik van digitale middelen hebben het ministerie van Economische Zaken, ECP.NL, Microsoft, KPN, Waarschuwingsdienst, De consumentenbond, UPC, Kennisnet, TPG Post, VNO-NCW en ANWB het initiatief genomen voor een landelijke publiekscampagne. Daarom hebben de betrokken partijen vandaag een intentieverklaring ondertekend. Gezamenlijk willen zij het "digibewust zijn" in Nederland bevorderen. De eerste activiteiten van de campagne zijn de DigiRaad en de DigiQuest.

De digitale wereld verandert in hoog tempo. Steeds meer mensen maken gebruik van internet, e-mail en andere digitale toepassingen. Met alle genoegens maar ook ongemakken van dien. Digibewust zijn betekent dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van digitale middelen zoals internet, e-mail, chatten, online betalen et cetera. Terwijl je je tegelijkertijd bewust bent van de mogelijke gevaren en risico's ervan zoals hacking, spam, virussen en het geven van (te veel) persoonlijke informatie, en wat je daaraan kunt doen.

Uit onderzoek van Millward Brown, sept 2005 blijkt dat onvoldoende veiligheidsmaatregelen worden genomen bij het gebruik van digitale middelen. De Digibewust publiekscampagne maakt onderdeel uit van het driejarige programma Digibewust. Het is de bedoeling dat naast bovengenoemde partijen ook andere bedrijven en organisaties zich aansluiten.

Een van de activiteiten binnen de campagne Digibewust is de DigiRaad, een nieuw initiatief vóór en vooral dóór jongeren. Vanaf vandaag kunnen jongeren tussen de 12 en 18 jaar zich aanmelden. De DigiRaad gaat minister Brinkhorst van Economische Zaken adviseren over hoe hij het internet voor jongeren veiliger kan maken.

Na de zomervakantie gaat de DigiQuest van start. Dit is een grootse, professioneel opgezette digitale speurtocht voor jongeren op internet, waardoor zij op een interactieve manier kennismaken met de positieve en negatieve aspecten van de digitale wereld en ze spelenderwijs leren hoe ze zich in die wereld het best kunnen gedragen.

Reacties (1)
25-04-2006, 03:16 door tifkap
Ik zou me niet zo'n zorgen maken om de jongeren.. de digibete ouders
daar-
entegen zouden eens een cursusje moeten hebben. Dan leren ze meteen
hoe
je een logger moet installeren en uitlezen om die paar uitgedroogde pedo's
op
MSN tegen te houden.

En daarna meteen de bejaarden een spoedcursus geven. Als er een groep
is die echt gevaar loopt op het internet, dan zijn het wel onze
overjarige dubbelclickende digibeten.
.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.