image

Mobiele telefoons kwetsbaarder voor nieuwe virussen

dinsdag 25 april 2006, 11:23 door Redactie, 0 reacties

Het eerste kwartaal van 2006 was een keerpunt in de ontwikkeling van mobiele malware. Niet langer gaat het om primitieve Trojaanse paarden voor het Symbian besturingssysteem, maar verschijnt er complexe malware die steeds beter wordt. De eeste drie maanden verschenen 8 nieuwe Trojans en wormen, zoals RedBrowser, Flexispy en SteelWar.

De makers van mobiele malware gebruiken nieuwe programmeertalen, zoals .NET (".MSIL.") en Java (".J2ME."). Ook verschijnen er vaker cross-platform virussen, zoals Worm.MSIL.Cxover, die mobieltjes kan infecteren, maar via ActiveSync ook de PC weet te besmetten. Flexispy haalde zelfs de normale pers omdat deze commerciele Trojan telefoongesprekken en SMS-berichten kan opslaan, en mobiele bellers zelfs realtime kan afluisteren.

Er heerst al enige tijd discussie tussen verschillende anti-virusaanbieders en security experts over de dreiging van mobiele telefoonvirussen. Volgens de Russische virusbestrijder Kaspersky Lab laat deze ontwikkeling echter zien dat we aan het begin staan van een nieuwe generatie malware waar mobiele bellers mee te maken krijgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.