image

Database 197.000 studenten universiteit Texas gehackt

dinsdag 25 april 2006, 14:10 door Redactie, 2 reacties

Amerikaanse universiteiten blijven een makkelijke prooi voor aanvallers, zo is dit weekend weer eens duidelijk geworden. Dit keer was de universiteit van Texas het slachtoffer. De aanvallers zouden een database met de gegevens van 197.000 studenten hebben gehackt. Het gaat om de namen, geboortedata en SoFi-nummers van studenten en personeel.

De hack werd pas afgelopen vrijdag opgemerkt, maar het is goed mogelijk dat die al op 11 april plaatsvond. Volgens de universiteit is het nog niet zeker dat de gegevens van 197.000 mensen zijn gecompromitteerd, maar vanwege de grootte en complexiteit van de logs duurt het een aantal dagen voordat er een nauwkeuriger getal gegeven kan worden. Lokale wetgeving vereist dat alle personen wiens gegevens in de database stonden ingelicht worden. De school heeft inmiddels deze website opgezet om mensen te helpen die het slachtoffer zijn geworden.

Hoe de aanvallers toegang wisten te krijgen is niet bekend, maar het verdachte IP-adres is afkomstig uit het "Verre Oosten", aldus een woordvoerder van de Universiteit. (CW)

Reacties (2)
25-04-2006, 17:15 door Anoniem
Tuurlijk is het verre oosten de schuldige... Die hebben ook zoveel
eraan om gegevens van cowboys te achterhalen.
26-04-2006, 13:26 door Anoniem
IP-adres is afkomstig uit het "Verre Oosten" ...


proxy server?....?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.