image

"Spyware ontwikkelt zich sneller dan virussen"

donderdag 27 april 2006, 11:14 door Redactie, 0 reacties

De ontwikkeling van spyware gaat sneller dan die van virussen, waarbij sommige software zichzelf elk uur uitschakelt om detectie te voorkomen. Volgens spywarebestrijder Webroot heeft er de afgelopen 12 maanden een "dramatische toename" van spyware plaatsgevonden, voornamelijk gericht op het stelen van financiele gegevens.

De experts waarschuwden tijdens de InfoSecurity conferentie in Londen dat het volgende spyware doelwit VoIP applicaties zoals Skype zijn. "Voice is zeker de volgende aanvalsvector. Dit keer gebruiken malware schrijvers het niet voor financieel gewin, maar voor het stelen van intellectueel eigendom" zegt Gerhard Eschelbeck.

Volgens Eschelbeck zijn er behoorlijke verschillen tussen de ontwikkeling van spyware en virussen. Virussen worden ontwikkeld en verspreid door individuen voordat ze door andere partijen gebruikt worden. Spyware daarentegen, wordt ontwikkeld door teams die op bestelling werken en de door virusschrijvers geleerde lessen toepassen. Sommige spyware reset zichzelf elk uur om zo security software te misleiden.

Doehetzelf-spyware kits zijn tegenwoordig eenvoudig te verkrijgen via het internet, waardoor scriptkiddies en minder technisch begaafde gebruikers hun eigen spyware kunnen maken. De afgelopen drie maanden is de hoeveelheid spyware met 40% gestegen, deze spyware kits kunnen voor een verdere groei zorgen, zo laat Eschelbeck weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.