image

Oprichter DDoS-Maffia veroordeeld tot 2 jaar cel

vrijdag 5 mei 2006, 11:45 door Redactie, 0 reacties

Een 31-jarige Amerikaan die op verzoek Distributed Denial of Service aanvallen op websites uitvoerde is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar. Paul Garrett Ashley was de oprichter van de "DDoS-Maffia", een groep hackers die zombienetwerken gebruikte om de aanvallen uit te voeren.

De DoS-huurlingen werden in 2003 ingehuurd door Jay Echouafni, de eigenaar van Orbit Communication. Echouafni bood Ashley 1000 dollar als hij twee concurrerende websites zou aanvallen. Ashley ging in op het aanbod en recruteerde drie mannen voor het uitvoeren van het vuile werk; Jonathan Hall, Lee Walker en Joshua Schichtel, die online bekend stonden als "Rain," "sorCe" en "Emp".

Schictel zou ene Richard "Krashed" Roby bij de bende betrokken hebben. Het botnetwerk van Schictel was met zijn 3000 geinfecteerde hosts namelijk niet krachtig genoeg om de website van een andere online winkel uit de lucht te halen. Roby beschikte echter over een botnet van 15.000 geinfecteerde Windows zombies die hij dankzij een variant van de Spybot worm bestuurde.

De aanval was iets te succesvol, want naast de twee websites hadden ook Amazon.com en het ministerie van Homeland Security last van de aanval. Volgens de aanklagers veroorzaakte de aanvallen voor meer dan 2 miljoen dollar schade. Echouafni, die de bende inhuurde, zou volgens autoriteiten naar Marokko zijn gevlucht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.