image

Hardeschijven energiebedrijf op eBay beland

maandag 8 mei 2006, 11:28 door Redactie, 2 reacties

De hardeschijven van een Amerikaans energiebedrijf zijn op eBay beland zonder dat de aanwezige informatie verwijderd was. De gegevens op de schijven bestonden uit vertrouwelijke bedrijfsinformatie, correspondentie met klanten en vertrouwelijke personeelsinformatie.

Idaho Power recyclede 230 SCSI schijven via een andere partij, die er 84 verkocht op eBay. Inmiddels heeft het energiebedrijf 146 schijven weten terug te krijgen, en werkt het met tien kopers samen om de gegevens op hun schijven te vernietigen. Twee van de twaalf kopers worden nog gezocht. Tevens is het bedrijf een onderzoek gestart om uit te zoeken waarom het bedrijfsbeleid niet gevolgd is. Hardeschijven zouden normaal vernietigd of volgens de richtlijnen van het ministerie van Defensie geformatteerd moeten worden.

Het incident staat niet op zichzelf. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bedrijven in 30% van de gevallen derden gebruiken om oude PC's en servers te verwerken. Verder worden systemen gedoneerd, verkocht aan werknemers, opgeslagen in magazijnen, verkocht aan derden of geretourneerd aan de aanbieder.

Reacties (2)
08-05-2006, 11:56 door fd0
verbaast me niets. Gebeurt in NL ook. Ik ben zelf benaderd
door een koper omdat hij gebruikte schijven via
eBay/Marktplaats had gekocht die van een voormalige
werkgever van mij waren geweest.

slordig
08-05-2006, 12:59 door Anoniem
Hier ligt een hele mooie mokerhamer... Garantie op USB schijven hoef ik
ook al niet. Kapot = KAPOT...
AS
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.