image

Netsky twee jaar na arrestatie auteur nog steeds gevaarlijk

maandag 8 mei 2006, 16:58 door Redactie, 1 reacties

Het is precies twee jaar geleden dat de Duitser Sven Jaschan werd gearresteerd wegens het schrijven van de Sasser en Netsky wormen. De creaties van Jaschan wisten miljoenen computers wereldwijd te infecteren en zijn nog altijd gevaarlijk. Netsky.P was in april goed voor 18,5% van alle infecties. Ondanks alle schade werd de virusschrijver veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur.

Inmiddels kunnen zelfs de slechtste virusscanners de Netsky worm detecteren. Het feit dat de worm bovenaan de malwarelijstjes staat is dan ook het bewijs dat veel gebruikers nog steeds geen anti-virus gebruiken en elkaar blijven besmetten met dit soort oude ziektes, aldus Graham Cluley van Sophos. Zoals het er nu naar uitziet zal Netsky ook nog in de komende jaren een plaag voor internetgebruikers blijven.

Jaschan kon dankzij tips van twee van zijn klasgenoten worden aangehouden. Microsoft beloonde de tipgevers met 250.000 dollar. Eind 2003 begon de softwaregigant met een beloningsprogramma waarbij het 250.000 dollar uitloofde voor tips die tot de aanhouding en veroordeling van de auteurs van de Sasser en SoBig wormen zou leiden.

Reacties (1)
08-05-2006, 22:40 door G-Force
Arme Sven. Hij schreef zijn computer-virusjes, maar ik kreeg
dit kreng nooit binnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.