image

Virusschrijver krijgt 5 jaar cel wegens super zombienetwerk

dinsdag 9 mei 2006, 12:44 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaan die 400.000 computers voor zijn zombienetwerk infecteerde is tot een gevangenisstraf van 57 maanden veroordeeld. Nog nooit eerder heeft er iemand in de VS zo'n zware straf voor het verspreiden van virussen gekregen en het is ook de eerste keer dat er iemand voor het exploiteren van een zombienetwerk gestraft wordt. De 21-jarige Jeanson James Ancheta infecteerde de systemen, waaronder overheidscomputers, met de "rxbot".

Eenmaal onder zijn beheer bood hij het zombienetwerk aan op het IRC kanaal "botz4sale". Het botnet van Ancheta, die lid was van de "Botmaster Underground", werd gebruikt voor het verspreiden van miljoenen spamberichten, pop-ups en adware en werd gebruikt voor het uitvoeren van DoS-aanvallen. Ancheta verdiende met zijn praktijken zo'n 107.000 dollar, dat hij nu allemaal moet inleveren. Daarnaast moet hij na zijn gevangenisstraf 15.000 dollar aan de overheid terugbetalen vanwege de schade die zijn botsoftware veroorzaakte.

"Je ergste vijand is je eigen intellectuele arrogantie dat je denkt dat de wereld je hiervoor niet kan pakken" zei de rechter tijdens het vonnis. Als Ancheta vrijkomt staat hij nog drie jaar onder toezicht. In die tijd krijgt hij slechts beperkt toegang tot het internet.

Reacties (1)
09-05-2006, 18:43 door Anoniem
pff zwaar overdreven allemaal... alstie nou xx mensen verkracht had en
vermoord, oke, maar dit is echt belachelijk
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.