image

Stealth mode Skype 2.5 "gekraakt"

dinsdag 16 mei 2006, 13:37 door Redactie, 1 reacties

Begin mei verscheen een beta versie van de populaire Voice Over IP applicatie Skype. Naast allerlei nieuwe features was het programma ook van een betere beveiliging voorzien wat het lastiger voor filterbedrijven maakte om de software te blokkeren. De beveiliging zou echter gekraakt zijn, waardoor het verkeer van Skype 2.5 toch geblokkeerd kan worden, zo maakt het Duitse iPoque bekend.

Het bedrijf heeft het werk van de Skype ontwikkelaars gereverse engineered, waarbij de eigen detectie methode ingrijpend is aangepast. De nieuwe Skype versie gebruikt namelijk geen voorspelbare patronen die op pakket niveau geidentificeerd en gefilterd konden worden. "Het opzetten van de verbinding op pakket niveau is behoorlijk veranderd", aldus CEO Klaus Mochalski. Als de verbinding eenmaal gemaakt is, zorgt de encryptie van Skype ervoor dat de applicatie niet meer geblokkeerd kan worden. Daarom moet de applicatie voor dit punt gestopt worden.

In de toekomst zou het zelfs kunnen gebeuren dat Skype niet meer te detecteren is. Dan zou het programma encryptie sleutels moeten managen en verspreiden, iets wat op korte termijn echter niet mogelijk is.

Reacties (1)
18-12-2006, 18:47 door Anoniem
Is Skype aan te bevelen of is skype een gevaar voor de consument
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.