image

Vrouwen downloaden eerder spyware dan mannen

woensdag 17 mei 2006, 10:02 door Redactie, 1 reacties

Spyware is nog altijd voor veel bedrijven een groot probleem. Ondanks waarschuwingen zijn het vaak de eigen werknemers die computers met spyware infecteren. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen eerder geneigd zijn om spyware te downloaden dan mannen. Zorgt dit voor problemen op de computer, dan zullen vrouwelijke werknemers eerder de helpdesk bellen.

Mannen besteden daarentegen meer tijd aan websurfen en bezoeken meer verschillende websites dan vrouwen, waaronder websites die mogelijk gevaarlijk zijn. Van de werknemers wiens PC besmet was, belde 64% van de vrouwen de automatiseringsafdeling terwijl slechts 30% van de mannen dit doet.

Het onderzoek liet verder zien dat mannen 1,15 keer meer weersites, 2,3 keer meer sportsites, 1,95 keer meer handel- en aandelensites en 2,5 keer meer blogs dan vrouwen bezoeken. Volgens de onderzoekers laat het onderzoek duidelijk zien hoe mannen en vrouwen verschillen in het gebruik van internet op de werkvloer. 16% van de mannen bekende weleens een pornosite onder werktijd te hebben bezocht, terwijl dit bij de vrouwen 8% is.

Reacties (1)
22-05-2006, 12:32 door Anoniem
Klopt. Ditmaal is het ErrorSafe. Ik dacht dat ik er af was,maar nee,
downloaden ging niet. updaten ook niet. En tot slot was de server
afgesneden!! Zondag heb ik nog 7 cookies gevonden. Wacht me nog
meer? Dit is een nachtmerrie "ErrorSafe".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.