image

Energiecentrale lekt voor tweede keer gegevens via P2P

woensdag 17 mei 2006, 12:31 door Redactie, 2 reacties

Voor de tweede keer in vier maanden tijd zijn vertrouwelijke gegevens van een Japanse krachtcentrale via een bestandsuitwisselingsnetwerk uitgelekt. De gegevens bevatte informatie over de beveiliging van de centrale, namen en adressen van het security personeel en andere vertrouwelijke gegevens.

De bestanden zouden door een virus via het populaire bestanduitwisselingsprogramma Share te downloaden zijn geweest. Een 40-jarige security medewerker had het programma op zijn computer geinstalleerd. Hij raakte echter geinfecteerd met een virus dat de hele hardeschijf deelde.

Slechts vier maanden geleden had de centrale met een soortgelijk probleem te maken toen vertrouwelijke gegevens via het Winny netwerk uitlekte. Het bedrijf liet toen weten dat het de installatie van P2P-software zou verbieden en dat het haar personeel zou onderwijzen om verantwoordelijk met zakelijke gegevens om te gaan.

Volgens Graham Cluley van Sophos is er speciaal een aantal virussen geschreven die ervoor moeten zorgen dat vertrouwelijke bestanden via deze netwerken uitlekken. Het is al de zoveelste keer in korte tijd dat Japan met een schandaal krijgt te maken waarbij vertrouwelijke documenten via P2P programma's uitlekken. Eerder overkwam het een politieagent, anti-virusaanbieder Trend Micro, een krant en zelfs een kernreactor.

Reacties (2)
18-05-2006, 09:12 door Anoniem
Is toch voor de handliggend? Een leuk één-tweetje... De domme gebruiker
haalt het slot eraf en zet de deur op een kier het stukje extra malware zet de
deur helemaal open. Vraag blijft, wat moet een SECURITY medewerker
met een P2P applicatie OP ZIJN WERK? Een goede verkoper die mij kan
vertellen dat er een goede businesscase is voor het toestaan van deze
meuk.
18-05-2006, 10:20 door YscO
Bij mijn weten werken alle kleine sluisjes in nederland ook
zo handig via de laptop ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.