image

300 banksites door phishers gehackt

zaterdag 3 juni 2006, 09:24 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse hostingpartij voor banken en financiele instellingen is eind mei door phishers gehackt. De criminelen pasten meer dan 300 banksites aan zodat al het online banking verkeer naar een website in Spanje werd doorgestuurd, waardoor de logingegegevens van tal van bankklanten gestolen werden.

Om verder misbruik te voorkomen wijzigde de getroffen banken alle wachtwoorden van hun klanten. Het getroffen bedrijf, Goldleaf Financiel Solutions, deed een kort persbericht de deur uit waarin het liet weten dat het met een phishingaanval te maken had gekregen. In eerste instantie werd er nergens over een hack gesproken en werd er een getal tussen de 150 en 175 getroffen websites genoemd.

Verder onderzoek wees uit dat het om meer dan 300 banksites ging en dat het zeker geen phishingaanval was. Phishers sturen normaal een e-mail met een link die de ontvanger moet openen. In dit geval was de echte banksite aangepast zodat mensen naar de nepsite werden doorgestuurd. De hostingpartij ontdekte de hack al na 90 minuten en greep direct in door de aanval te stoppen en de getroffen banken te waarschuwen.

Reacties (2)
03-06-2006, 14:23 door Anoniem
Tijd voor Rex Hunt dat ie eens digitaal gaat "phishen". Mooi
deuntje erbij: "Rex, gone phishing!". :P
04-06-2006, 00:29 door Anoniem
Aangezien ons huishouden kortgeleden (toevallig) al haar
wachtwoorden voor verschillende PB rekeningen moest wijzigen
doet dit verhaal het ergste vermoeden, afgelopen week moesten
tevens onze chippassen worden vervangen aangezien deze niet
meer konden worden opgeladen (verschillende rekeningen)...........
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.