image

Microsoft Live Labs onthult nieuwe security services

dinsdag 6 juni 2006, 12:33 door Redactie, 1 reacties

Microsoft Live Labs heeft twee nieuwe security-gerelateerde webservices onthuld. De eerste biedt authenticatie, terwijl de tweede service ervoor zorgt dat peer-to-peer applicaties door de netwerk firewall heen verbinding kunnen maken.

De services zijn onderdeel van Microsoft's plan om nieuwe webservices te bieden die het moeten opnemen tegen de diensten van Google en Yahoo. Live Labs werd in januari door de softwaregigant opgericht en houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieen. Volgens Microsoft zullen veel van de Live services samenwerken met Windows Vista.

De Security Token Service is een online identiteits-management service waarmee gebruikers hun persoonlijke gegevens op een InfoCard kunnen opslaan. Bezoekt een gebruiker een website die InfoCard ondersteunt, dan kan men via de virtuele pas inloggen zonder dat alle gegevens weer moeten worden ingevuld.

De Relay Service zorgt ervoor dat services die met Windows Communication Foundation (WCF) ontwikkeld zijn ondanks firewalls met P2P-netwerken verbinding kunnen maken. WCF is een technologie die in Windows Vista wordt gebruikt en ervoor zorgt dat verschillende systemen via Web services met elkaar verbinding kunnen maken en communiceren.

Reacties (1)
07-06-2006, 12:50 door Anoniem
nieuwe security-gerelateerde webservices ...Relay Service..
ondanks firewalls met P2P-netwerken verbinding kunnen maken

en dat in 1artikkel :-0
zou er bijna moedeloos van worden, maar jobsecurity heeft ook zijn
voordeel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.