image

"Slapen op werk minder erg dan bezoek explicitie websites"

woensdag 7 juni 2006, 09:48 door Redactie, 2 reacties

Uit onderzoek onder werknemers blijkt dat het bezoeken van expliciete websites onder werktijd eerder reden tot ontslag is dan slapen op de werkvloer. 46% van de onderzochte personen is ervan overtuigd dat het bezoek aan expliciete websites binnen de bedrijfsomgeving kan leiden tot ontslag. 30% van de respondenten verwacht ook ontslag als ze het bedrijfsnetwerk infecteren met spyware of een virus. Het in slaap vallen op je werk wordt door veel minder mensen als reden tot ontslag gezien.

Van de onderzochte medewerkers heeft twaalf procent weleens een mogelijk onveilige link van een collega, vriend of kennis ontvangen op het werkadres. Elf procent heeft weleens een link ontvangen met mogelijke spyware of andere beveiligingsrisico's.

61 procent van de groep die ook privé gebruikmaakt van de zakelijke internetverbinding, doet dat meerdere keren per dag. Medewerkers die op hun werk ook voor privédoeleinden surfen, besteden per week gemiddeld 12,81 uur aan internetbezoek. De gemiddelde tijd die ze op niet-werkgerelateerde sites doorbrengen, bedraagt 3,06 uur per week. Hieruit blijkt dat deze groep 24 procent van de internettijd van de baas niet direct voor het werk benut.

Een op de vier medewerkers (24 procent) kijkt of luistert minimaal een keer per week streaming media op het werk. Vorig jaar was dit nog 18 procent. Een op de zes (17 procent) gebruikt minimaal een keer per week Instant Messaging (IM). 29 procent van deze groep doet dat hoofdzakelijk voor privédoeleinden. Achttien procent van de respondenten download niet-werkgerelateerde MP3-bestanden, privéfoto's, videoclips of films en bewaart deze op een zakelijke computer of netwerk. (Websense)

Reacties (2)
07-06-2006, 11:05 door Anoniem
"Uit onderzoek onder werknemers"

Amerikaanse werknemers / werknemers van bedrijf X / werknemers/
afdeling Y / werknemers wereldwijd ?

Lekker vaag geformuleerd, we worden hier overspoeld met Amerikaanse
onderzoeken. Dan kan men wel zeggen dat Nederland Amerika achterna
loopt, maar lijkt me toch niet echt 1 op 1 te vergelijken met Nederland. Ben
wel benieuwd hoe deze cijfers in Nederland zullen zijn.
07-06-2006, 13:37 door Constant
Een onderzoek onder werknemers? Een onderzoek onder werkgevers
geeft meer info over de waarschijnlijkheid dat iemand voor bepaald
wangedrag kan worden gestraft.

In slaap vallen is iets wat je overkomt (ook al had je het wellicht kunnen
voorkomen), foute website bezoeken is actief gedrag waar je doelbewust
voor kiest. Tsja, het is appelen met peren vergelijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.