image

Internetprovider AOL betreedt security markt met Total Care

woensdag 7 juni 2006, 10:40 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse Internetprovider AOL betreedt de security markt met haar antwoord op Windows OneCare. De beveiligingssoftware van de ISP wordt onder de naam "Total Care" aangeboden en wordt niet door AOL, maar door een nog onbekende security provider ontwikkeld. Op dit moment heeft AOL een overeenkomst lopen met McAfee en CA voor het aanbieden van het "Safety and Security Center", dat abonnees kosteloos van firewall, anti-virus, anti-spyware en phishing bescherming voorziet.

Steeds vaker krijgen abonnees hun security software via ISPs, in plaats van het kopen bij een winkel of online shop. Vorig jaar was 14% van de verkopen van consumenten security software afkomstig van ISPs, tegenover een magere 5% het jaar ervoor.

Vooral Symantec met haar 70% marktaandeel is gewaarschuwd voor de nieuwe ontwikkelingen. Niet alleen moet het inspelen op de komst van Microsoft, ook de opkomst van ISPs vormt een serieuze bedreiging. "Symantec zal er onder lijden als ze niets met het ISP kanaal doen" zegt Gartner analist Arabella Hallawell.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.