image

Microsoft vindt malware op 5,7 miljoen gescande computers

dinsdag 13 juni 2006, 10:53 door Redactie, 1 reacties

Gisteren was al te lezen dat Microsoft met haar anti-virustool sinds januari 2005 270 miljoen computers heeft gescand. De softwaregigant heeft nu het 21-pagina's tellende whitepaper getiteld "Progress Made Trends Observerd" (de bestandsnaam heet trouwens Progress Made Lessons Learned) beschikbaar gesteld.

In totaal werden 16 miljoen stuks kwaadaardige software van 5,7 miljoen gescande computers verwijderd. Gemiddeld vindt de tool tenminste één virus of worm op elke 311 computers die het scant.

De Windows Malicious Software Removal Tool lijkt trouwens te werken, want 41 van de 61 malware families die de software kan verwijderen zijn minder gedetecteerd sinds ze aan de tool zijn toegevoegd. Bij 21 families nam de verspreiding zelfs met meer dan 75% af.

Aanvallen die van social engineering gebruik maken zijn nog altijd verantwoordelijk voor veel infecties. Wormen die via e-mail, P2P-netwerken en Instant Messaging clients zich verspreiden werden op 35% van de computers aangetroffen.

Het rapport laat verder zien wat voor soort malware op welke besturingssystemen werd aangetroffen en dat computers met een Nederlandstalige Windows voor 3,5% van de totale geinfecteerde populatie verantwoordelijk waren.

Reacties (1)
21-07-2006, 18:05 door spatieman
als ik die M$ zooi hier laat scannen..
wordt mijn TV kaart als spyware gezien.
mijn SAT kaart als spyware gezien, en bijde ook zo behandeld..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.