image

Worm maakt zombies van Orkut gebruikers

zaterdag 17 juni 2006, 08:59 door Redactie, 0 reacties

Gebruikers van de populaire "virtuele gemeenschap" Orkut zijn gewaarschuwd voor een nieuwe worm die zich op dit moment verspreidt. De MW.Orc worm richt zich voornamelijk op Braziliaanse gebruikers. Via een bericht in het Portugees probeert het mensen een bestand te laten openen dat vermomt is als een JPEG afbeelding.

Het bestand "minhasfotos.exe" plaatst twee bestanden op het geinfecteerde systeem, "winlogon_.jpg" en "wzip32.exe.". Opent een gebruiker na de eerste infectie het "Mijn Computer" icoontje in Windows XP, dan wordt er een e-mail met gevonden bank en persoonlijke gegevens naar de aanvallers gestuurd.

Daarnaast wordt de computer aan een botnet toegevoegd en plaatst de worm een kwaadaardige link in de profielen van Orkut gebruikers. Google bevestigt dat de worm actief is: "We weten van het probleem af en zullen binnen enkele uren een oplossing hebben. We werken aan een betere oplossing om onze gebruikers tegen dit soort aanvallen te beschermen" aldus een woordvoerder, die verder liet weten dat mensen geen verdachte links of bijlages moeten openen.

70% van de Orkut gebruikers komt volgens gegevens van Google uit Brazilie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.