image

Microsoft gaat eigen privacy regels publiceren

zaterdag 24 juni 2006, 11:01 door Redactie, 0 reacties

Microsoft is van plan om in augustus de privacy regels te publiceren die haar werknemers bij het ontwikkelen van producten moeten volgen. Met de publicatie hoopt de softwaregigant een voorbeeld te stellen van wat zij denkt dat goede privacy regels zijn.

"We denken dat partners en anderen baat hebben bij deze informatie. Veel mensen bouwen en ontwikkelen applicaties" zegt privacy opperhoofd Peter Cullen.

De privacy regels geven richtlijnen hoe mensen in bepaalde situaties ingelicht kunnen worden als er bijvoorbeeld door een programma vertrouwelijke informatie wordt verstuurd. Microsoft denkt dat het de eerste grote onwikkelaar is die dit soort richtlijnen publiceert. Hoewel de publicatie geen directe gevolgen voor de privacy van consumenten heeft, zijn privacy voorvechters blij met de ontwikkeling.

Microsoft kwam begin deze maand nog negatief in het nieuws doordat haar anti-piraterij tool gebruikers zou bespioneren. De softwaregigant liet weten aanpassingen te zullen maken, maar niet alle privacy experts zijn er gerust over dat Microsoft wel zo netjes met de privacy van haar gebruikers omgaat.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.