image

Gegevens 28.000 Amerikaanse matrozen gelekt op internet

zaterdag 24 juni 2006, 11:27 door Redactie, 2 reacties

Vijf spreadsheets met de persoonlijke gegevens van zo'n 28.000 Amerikaanse matrozen en familieleden zijn door nog onbekende reden op een website verschenen. De persoonlijke gegevens bestonden uit de namen, geboortedata en SoFi-nummers van marinepersoneel en hun familie. De marine zou pas op 22 juni over het lek zijn ingelicht en is bezig met het identificeren van de betrokken matrozen.

"Er is geen bewijs dat de gegevens voor illegale doeleinden zijn gebruikt. Toch raden we individuen aan om hun rekeningen en afschriften te controleren" zo liet de marine in een verklaring weten.

De bestanden zijn inmiddels van de website verwijderd en de marine werkt met justitie samen om te bepalen wie, wanneer en hoe ze op de website zijn geplaatst. Ook zou men maatregelen nemen om het lekken van dit soort informatie in de toekomst te voorkomen.

Eind mei werd een laptop met de gegevens van 26,5 miljoen Amerikaanse veteranen gestolen. De laptop was, tegen de regels in, meegenomen door een werknemer van Veterans Affairs en bevatte de SoFi-nummers en geboortedata van alle Amerikaanse veteranen sinds 1975.

Reacties (2)
24-06-2006, 16:28 door Anoniem
China hoeft geen raket af te vuren, ze kunnen met 1 klik
alle militairen bankroet maken met die kwaliteit digitale
beveiliging van die suffe Amerikanen. En ik denk dat
volledig financieel geruineerde militairen niet willen vechten.
AS
26-06-2006, 16:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.