image

Security tool stopt Internet Explorer in virtuele zandbak

woensdag 28 juni 2006, 13:24 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaans security bedrijf heeft software ontworpen waarmee Internet Explorer van de rest van het systeem wordt gescheiden. Het bedrijf stopt de browser van Microsoft in een beveiligde virtuele machine. Hierdoor wordt IE van het systeem gescheiden en kunnen gebruikers de browser weer eenvoudig in oude staat herstellen mocht dit nodig zijn.

Omdat de browser zich in een "sandbox" bevindt heeft malware alleen effect op de browser en kan de kwaadaardige software niet de rest van het systeem bereiken. Volgens GreenBorder is haar oplossing beter dan de User Account Control (UAC) feature van Windows Vista, die ongeveer hetzelfde probeert te bereiken.

Bij UAC is de gebruiksvriendelijkheid in het geding, terwijl wij de gebruiker niet met allerlei pop-ups lastigvallen of eisen dat ze hun surfgedrag aanpassen, zegt directeur Bernard Harguindeguy. Als de gebruiker uitlogt worden eventuele infecties verwijderd, iets wat ook via een speciale knop gedaan kan worden.

Security analisten zijn sceptisch over de aanpak van GreenBorder. De software voorkomt geen phishing aanvallen en gebruikers zullen op deze manier nooit leren om verstandig te surfen. Volgens Richard Stiennon is het eenvoudiger om geen Internet Explorer te gebruiken dan voor deze oplossing te kiezen.

De software kost 50 dollar per jaar, maar de eerste 10.000 mensen die GreenBorder Pro van de website downloaden kunnen het een jaar gratis gebruiken.

Reacties (4)
28-06-2006, 13:58 door sjonniev
Helemaal niets nieuws aan...
28-06-2006, 15:43 door Anoniem
M$ MOEST toch zo zonodig IE diep in zijn OS integreren (om
Netscape uit de markt te stoten denk ik) en daarvan plukken
zu nu al jaren de (wrange) vruchten van.
28-06-2006, 15:50 door Anoniem
Bestaat al tijden... en zelfs gratis:
http://www.sandboxie.com/
28-06-2006, 17:36 door capricornus
De download van Sandboxie laat zich niet installeren: de ene
error na de andere...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.