image

Gestolen laptop met gegevens 26,5 miljoen veteranen terecht

vrijdag 30 juni 2006, 11:16 door Redactie, 1 reacties

De laptop met de gegevens van 26,5 miljoen Amerikaanse veteranen die eind mei bij een werknemer van het veteraneninstituut werd gestolen is weer terecht. De FBI heeft de laptop na een anonieme tip gevonden en volgens eerste berichten zou de data "onaangeroerd" zijn. Verder forensisch onderzoek moet dit echter uitwijzen. Er is nog niemand in de zaak aangehouden.

"Dit is een positief bericht in een tragische gebeurtenis. Er is reden tot juichen dat de gegevens niet gecompromitteerd zijn" aldus Veterans Affairs secretaris James Nicholson.

Nicholoson had echter ook slecht nieuws te melden, want er hebben zich meer incidenten bij het veteraneninstituut afgespeeld. Zo is er op 5 mei van dit jaar een tape met de gegevens van 16.538 zaken kwijtgeraakt. Het ging met name om vertrouwelijke informatie tussen client en advocaten.

In een ander geval had een werknemer van Veterans Affairs een laptop mee naar huis genomen en in zijn kofferbak opgeborgen. De laptop, met de gegevens van 66 veteranen, werd echter gestolen. Alle betrokken veteranen worden ingelicht.

Na aanleiding van de gestolen laptop en andere soortgelijke incidenten besloot het Witte Huis gisteren om met strengere maatregelen voor het beveiligen van gegevens te komen.

Reacties (1)
30-06-2006, 11:29 door Anoniem
Klungelaars! Het ene is nog maar terug en het andere is weer
weg. Eigenlijk zou men veel betere veiligheid moeten
garanderen. Hopelijk gaat het door die maatregelen van de VS
beter worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.