image

EMC koopt RSA Security voor 2,1 miljard dollar

zaterdag 1 juli 2006, 09:15 door Redactie, 1 reacties

EMC, een van de grootste opslagaanbieders ter wereld, zal RSA Security voor 2,1 miljard dollar overnemen. Met de overname hoopt EMC opgeslagen informatie te beveiligen, via oplossingen als authenticatie, access control en encryptie. Iets wat nodig is, want uit onderzoek zou blijken dat 75% van de Amerikaanse bedrijven elk jaar met dataverlies te maken krijgt. Vaak is deze informatie niet goed of helemaal niet beveiligd. De overname zou in het derde of vierde kwartaal van dit jaar afgerond moeten zijn. Verdere details en reclameuitingen zijn in het persbericht te vinden.

Eind april nam RSA nog voor een bedrag van 44,7 miljoen dollar authenticatie aanbieder Passmark Security over. Tevens werd begin mei bekend dat SecurID van RSA niet standaard in Windows Vista ondersteund zal worden, wat een tegenvaller voor het bedrijf was. Volgens RSA valt de verkoop van SecurID voor Windows tegen omdat Microsoft de security aanbieder geen blik op een gedeelte van de broncode gunde.

Hierdoor kost het uitrollen van een op tokens-gebaseerd systeem nog steeds veel moeite, wat bedrijven afschrikt om het te implementeren. De chief executive had destijds de hoop dat Windows in de toekomst de token technologie wel gaat ondersteunen, waardoor ook de verkoop zou moeten aantrekken.

Reacties (1)
01-07-2006, 10:08 door Anoniem
Dat is nog eens een verschrikkelijk (goede) tactische zet...
AS
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.