image

Jongeren hebben meer respect voor uniformen dan ouderen

zaterdag 8 juli 2006, 12:08 door Redactie, 3 reacties

Bijna 20% van Engelsen luistert niet naar de bevelen van iemand in uniform, zo blijkt uit onderzoek van een security bedrijf. Jongeren hebben echter meer respect voor mensen die een uniform dragen dan ouderen. In de categorie tussen de 16 en 24 jaar zegt 25% een uniform te respecteren, tegenover 13% van de mensen tussen de 55 en 64 jaar oud.

Volgens 45% van de Engelse volwassenen is het belangrijkste doel van een uniform om iemand beter herkenbaar voor anderen te maken. Andere veel genoemde redenen zijn het beschermen van de drager en het geven van een zakelijke uitstraling.

"In de meeste gevallen is het dragen van een uniform van essentieel belang voor beveiligingspersoneel. Bijvoorbeeld mensen in een supermarkt moeten meteen weten wie ze met een probleem moeten benaderen. De security industrie heeft de verantwoordelijkheid om ervoor tezorgen dat beveiligingspersoneel als professioneel en benaderbaar in zowel uiterlijk als voorkomen overkomt." zegt Douglas Greenwell.

Reacties (3)
08-07-2006, 22:01 door G-Force
Dat is niet de reden waarom (althans) in Nederland door beveiligers een uniform wordt gedragen. De reden is het wettelijk voorschrift volgens de Wet op de Particuliere beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Het is wettelijk verboden om beveiligingswerk te doen zonder uniform. Alleen in een voetbalstadion voor de aanvang van een voetbalwedstrijd kan de plaatselijke korpschef (commissaris) ontheffing verlenen. Het uniform moet door het Ministerie overigens worden goedgekeurd. De beveiliger die niet in uniform zijn of haar beveiligingswerk uitvoert en gesnapt wordt door de politie, kan op een proces verbaal en een boete rekenen.
09-07-2006, 21:07 door Anoniem
Respect voor de ouderdom wordt dus verbeterd door ouderen
uniformen te laten dragen! :)
10-07-2006, 10:46 door Anoniem
Naarmate je ouder wordt leer je het uniform beter op waarde
schatten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.