image

Verloren laptop gemiddeld 13.500 euro waard

maandag 10 juli 2006, 10:21 door Redactie, 2 reacties

Per jaar verliezen kleine en middelgrote bedrijven gemiddeld vier laptops, zo blijkt uit onderzoek van IDC. Dit zorgt voor een gemiddelde kostenpost van 16.608 euro voor vervanging van de hardware.

Het onderzoek toont daarnaast dat het MKB de eigenlijke kosten van verlies of diefstal van een laptop niet goed inschat. De prijs van deze verliezen worden geschat op 37.640 euro, gemiddeld meer dan 9.000 euro per laptop.

Zelfs dit bedrag kan een redelijk beperkte schatting zijn. Een prijs vaststellen voor het verlies van data en werktijd, het leveren van rapportages en het vervangen en configureren van een laptop is een vrijwel onmogelijke opgave.“ zegt Robert de Vries van Kensington.

Bedrijven zouden zich meer bewust moeten zijn van de verborgen kosten van een verloren laptop. "Wat is het nut van geld uitgeven aan dure laptops met uitgebreide software-beveiliging als iemand zo binnen kan lopen en hem mee kan nemen”, vervolgt De Vries. “Beveiliging van hardware wordt vaak over het hoofd gezien. Het kost echter weinig moeite als je kijkt naar het alternatief: niet alleen de laptop vervangen maar ook alle data die er op stond.

Het onderzoek van IDC vond plaats onder 200 Europese IT-managers en netwerkbeveiligingsspecialisten en werd afgerond in september 2005.

Reacties (2)
10-07-2006, 11:13 door Anoniem
Waar komt het bedrag uit de titel vandaan (13.500 EUR)? En waar kan ik
dit onderzoek nalezen?

-RB
10-07-2006, 11:49 door Consultant
"I'm Johnny I hack stuff", maar dan nog uitgebreider...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.