image

Spammers steeds vaker actief op sociale netwerken en weblogs

woensdag 12 juli 2006, 09:41 door Redactie, 0 reacties

Spammers maken steeds vaker gebruik van nieuwe media als sms, web-based instant messaging, weblogs en sociale netwerken als MySpace.com om spam te verspreiden en doelgerichter te werk te gaan op basis van leeftijd, locatie en andere kenmerken van de slachtoffers, zo blijkt uit onderzoek van MessageLabs.

Het rapport laat verder zien dat cybercriminelen afstappen van traditionele virus- en phishing aanvallen en steeds zich steeds meer richten op gerichte aanvallen. Daarnaast blijkt dat het aandeel van spam in het wereldwijde e-mailverkeer in juni steeg tot 64,8 procent, een toename met 6,9 % in vergelijking met de voorgaande maand. Bovendien blijkt dat criminelen technieken aan elkaar linken (spyware, spam, virussen en phishing), om zo nog doeltreffender te kunnen zijn.

"“De toenemende gelinkte technieken via e-mail, internet en IM, vormt in combinatie met de steeds verfijndere technieken een interessante nieuwe ontwikkeling. Op dit moment bevatten steeds meer e-mails en IM-berichten links naar websites waar malware of spyware automatisch wordt gedownload. Dit in tegenstelling tot de traditionele methode waar de malware aan het bericht zelf werd gehangen. Zo kan een onschuldig ogend mailtje al snel een bedreiging worden” zegt CTO Mark Sunner.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.