image

Witte Huis wil NSA spionage programma in doofpot stoppen

vrijdag 14 juli 2006, 09:43 door Redactie, 3 reacties

De verschillende onderzoeken die op dit moment naar de spionage praktijken van de NSA lopen worden mogelijk in de kiem gesmoord. De Amerikaanse Senaat werkt namelijk samen met het Witte Huis aan een voorstel waardoor de lopende zaken niet meer voor een rechter behandeld worden en het gerechtshof en congres ook geen toezicht meer krijgt op toekomstige surveillance programma's.

"Dit zogenaamde voorstel is geen concessie van het Witte Huis, het is een groen licht voor elk toekomstig spionage programma. In essentie zorgt dit voorstel ervoor dat electronische surveillance vrijwillig wordt in plaats van verplicht" zegt Electronic Frontier Foundation (EFF) advocaat Kevin Bankston. Hoewel het voorstel niet publiekelijk is gemaakt, wist het EFF een exemplaar in handen te krijgen. "Als de privacy van miljoenen Amerikanen in het geding is, verdienen we meer dan een gesloten hoorzitting voor een geheim gerechtshof" voegt advocaat Lee Tien toe.

Eind vorig jaar werd bekend dat Bush duizenden Amerikanen in het geheim had laten afluisteren. Later werd echter duidelijk dat de grote telecombedrijven die regering hierbij hadden geholpen en bijna alle gegevens van hun klanten hadden opgeslagen.

Reacties (3)
14-07-2006, 11:31 door Anoniem
Dit is echt te absurt voor woorden.
Ik snap niet dat we hier geen vuist tegen kunnen maken.
14-07-2006, 12:45 door Anoniem
Door Anoniem
Dit is echt te absurd voor woorden.
Ik snap niet dat we hier geen vuist tegen kunnen maken.

Die vuist is er al, die zit bij ons waar de zon niet schijnt
en als we hier niet meewerken, trekken ze onze binnenvoering
d'r uit.
14-07-2006, 18:25 door G-Force
Ja, dat dacht ik al. Een logische ontwikkeling.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.