image

Black hats klagen over browser lek mararthon

dinsdag 18 juli 2006, 11:26 door Redactie, 2 reacties

Het project van een security onderzoeker om elke dag in de maand juli een browser lek te publiceren heeft niet alleen kritiek van aanbieders en security experts opgeleverd, ook black hat hackers zijn niet blij met de onthulling van de bij hun bekende lekken.

Na de eerste week ontving HD Moore een klacht van een Russische computercrimineel dat hij een lek had gepubliceerd dat de black hat gebruikte. "De black hats zijn hier niet blij mee dat ik dit publiceer omdat ze deze bugs misbruiken. Door het bekend maken van deze bugs aan de gemeenschap, maak ik de lucht weer schoon en weten de "good guys" wat de anderen doen" aldus Moore.

Microsoft, wiens browser de meeste bugs bevat, kan zich niet vinden in de opvatting van Moore. De softwaregigant bekritiseerde de bug marathon, en legde nogmaals de nadruk op het eerst updaten van de gebruikers voordat ze worden blootgesteld aan de dreigingen van kwaadaardige aanvallers.

De security onderzoeker heeft tot nu toe de meeste bugs in Internet Explorer gevonden, hoewel er ook wat probleempjes in Firefox zijn. Wat Opera betreft zit vooral versie 9 goed in elkaar, wat niet van versie 8.5 gezegd kan worden.

Reacties (2)
18-07-2006, 16:49 door Anoniem
zo'n ernstige gevolgen heeft updaten van Opera 8.5 naar 9.0
niet, en iedereen die de inmiddels GRATIS browser niet kan
updaten, verdient om geexploiteerd te worden.
19-07-2006, 11:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.