image

Microsoft legt Access Control Lists uit

dinsdag 25 juli 2006, 15:48 door Redactie, 0 reacties

Access Control Lists (ACL) worden in tal van applicaties, besturingssystemen, firewalls en routers gebruikt. De lijsten bepalen welke personen toegang hebben en kunnen beschikken over netwerktoegang, bestanden en/of programma's. Wat veel mensen niet weten is hoe het besturingssysteem ze beheert.

Microsoft heeft een uitgebreide video online staan die een klein uur duurt, en uitlegt hoe ACL werkt. Kennis van ACL's op een bit-per-bit-niveau is een integraal onderdeel van ontwerpbeveiligingsbeleid en een taakvereiste voor beveiligingsarchitecten, zo laat de softwaregigant weten.

Naast de video heeft Senior Security Strategist Jesper Johansson ook een presentatie gemaakt die ingaat op ACL's binnen een Windows omgeving.

Onlangs gaf de softwaregigant ook aanbevelingen en richtlijnen voor schrijvers van DACL-lijsten (Discretionary Access Control List). Dit is een lijst waarin staat wie wat kan doen met bepaalde objecten op een server.

Het is een belangrijk onderdeel voor de beveiliging van werkstations en servers. In dit Knowledge Base-artikel wordt beschreven hoe DACL-lijsten voor services geinterpreteerd moeten worden. Daarnaast bevat het artikel aanbevelingen en richtlijnen voor schrijvers van DACL-lijsten voor services die zij kunnen gebruiken bij het ontwikkelen en bepalen van de beveiliging van hun programma's.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.