image

India beschuldigt Verenigde Staten van spionage

maandag 31 juli 2006, 11:53 door Redactie, 2 reacties

De Indiaase regering heeft een officiele klacht tegen de Verenigde Staten ingediend wegens spionage. De VS zou een samenwerkingsverband voor het bestrijden van computercriminaliteit misbruikt hebben voor spionage activiteiten. Ook verschillende Indiase functionarissen zijn gearresteerd. Zij ontvingen van Amerikaanse diplomaten geld voor het doorspelen van informatie.

In 2002 werd het "Cyber Security Forum" opgericht om informatie over computercriminaliteit uit te wisselen. Volgens de Indiase regering is dit forum gebruikt voor het leggen van contacten met Indiase epxerts die vertrouwelijke informatie konden geven. Eén van de experts zou onlangs naar een Amerikaanse bedrijf zijn overgestapt.

Onder de gearresteerde functionarissen bevindt zich de directeur van India's externe inlichtingendienst, een Marine commandant die het "National Security Council information security team" leidde en een systeemanalist. Juist de mannen die voor de Indiase cybersecurity verantwoordelijk waren bleken informatie naar buitenlandse contacten te lekken en vormden zo een groot gevaar, aldus de autoriteiten.

Reacties (2)
31-07-2006, 12:21 door Anoniem
Okay, hoe lang duurt het voordat Amerika roept dat er ook
terroristen in India wonen?
01-08-2006, 09:37 door rob
@Anoniem: Je gaat helemaal voorbij aan het belangrijkste van
dit bericht IMHO: Als de USA dit in Inda flikt, dan flikken
ze het overal...

In iedergeval kan het nu niemand meer verbazen.

(Misschien is Donner ook wel een infiltrant van de
amerikanen, hij heeft wel zo'n typisch trekje... ;))
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.