image

Spammer begint nieuwe loopbaan als DJ

donderdag 3 augustus 2006, 13:11 door Redactie, 4 reacties

Een van de beruchtste en meest succesvolle spammers allertijden is een nieuwe carriere als DJ begonnen. Spyware- en spamkoning Sanford Wallace werd in mei veroordeeld tot een boete van 4 miljoen dollar wegens het op illegale wijze aanbieden van anti-spyware applicaties.

Wallace infecteerde computers met software die allerlei pop-up reclames en waarschuwingen op het scherm toverde, en zelfs de CD-Rom lade van de computer opende. Om de meldingen te laten verdwijnen moesten gebruikers de programma's "Spy Wiper" en "Spy Deleter" voor 30 dollar aanschaffen. Wallace infecteerde de machines via een lek in Internet Explorer.

De spammer is nog steeds met de Federal Trade Commission in overleg hoe hij zijn boete gaat betalen. Naar eigen zeggen is hij weer op het rechte pad. Tegenwoordig is hij DJ en draait in de OPM Club in het Caesar's Palace Hotel in Las Vegas, waar nu ook de Black Hat conferentie gaande is.

Wallace z'n artiestennaam is DJ Masterweb en wordt omschreven als "internet marketing guru and personal email friend to thousands of OPM customers".

Financieel zou Masterweb helemaal aan de grond zitten, door zijn eigen stupiditeit. "Ik ben een idioot door wat ik gedaan heb. Ik heb ook met een ernstige gokverslaving te maken gehad. Ik probeer het juiste te doen, en heb al anderhalf jaar een eerlijke baan.". (Security Fix)

Reacties (4)
03-08-2006, 15:31 door Anoniem
Caesar's Palace Hotel in Las Vegas, leuke omgeving als je
een gokverslaving hebt gehad.
03-08-2006, 17:43 door Anoniem
lol
03-08-2006, 23:00 door Anoniem
Door Anoniem
Caesar's Palace Hotel in Las Vegas, leuke omgeving als je
een gokverslaving hebt gehad.

Tig 'markers' achtergelaten?? (meer vergokt dan verdient?)

SPAM: aandelen, CASINO GAMES, medicijnen....!

Dit 'zaakje' stinkt!

B
04-08-2006, 05:12 door Anoniem
Door Anoniem
Caesar's Palace Hotel in Las Vegas, leuke omgeving als je
een gokverslaving hebt gehad.

Hoe ging dat gezegde ook alweer?
De kat op de SPAM binden ??? ehhh spek binden ..... :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.