image

Microsoft kaapt top anti-virusonderzoeker weg bij Symantec

donderdag 17 augustus 2006, 09:49 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een van de beste anti-virusonderzoekers uit de industrie weten weg te kapen bij beveiligingsaanbieder Symantec. Vinny Gullotto, die eerder dit jaar bij Symantec kwam werken, zal bij de softwaregigant zich bezighouden met het opzetten van Microsoft's virus respons team.

Veel critici en anti-virusaanbieders waren sceptisch of Microsoft wel voldoende kennis en middelen zou hebben om onderzoek naar virussen te doen en snel nieuwe signatures te ontwikkelen.

Gullotto moet ervoor zorgen dat Microsoft's anti-virus afdeling zich straks met die van andere grote aanbieders kan meten. Het nieuwe hoofd van "Security Research and Response" heeft meer dan tien jaar ervaring in de anti-virusindustrie en werkte tot eind 2005 nog bij McAfee's Anti-Virus Emergency Response Team. Een aantal maanden geleden besloot hij de overstap naar Symantec te maken. Symantec wilde niet op het vertrek van Gullotto reageren, maar Microsoft liet weten erg blij met zijn komst te zijn.

Naast Gullotto werd onlangs ook privacy en security expert Adam Shostack ingehuurd. Volgens sommigen het bewijs dat Microsoft serieuze plannen voor haar beveiligingssoftware heeft.

Reacties (2)
17-08-2006, 10:52 door Anoniem
Microsoft beseft het natuurlijk dondersgoed dat beveiliging de komende
tijd alleen nog maar belangrijker blijft worden.
17-08-2006, 21:25 door Anibal
Misschien een idee om de nieuwe versie windows te baseren op
een UNIX variant. Jeetje stel je voor.. mac = gebaseerd op
darwin en nu windows op BSD
dan is het plaatje compleet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.