image

AOL ontslaat personeel na lekken zoekresultaten

dinsdag 22 augustus 2006, 10:52 door Redactie, 0 reacties

AOL heeft twee werknemers ontslagen nadat de persoonlijke zoekresultanten van duizenden van haar gebruikers waren gelekt op het internet. Chief technology officer Maureen Govern nam zelf ontslag, waardoor de affaire drie mensen hun baan heeft gekost.

Onderzoekers van AOL plaatsten enige tijd geleden de informatie op een website. De gegevens werden later verwijderd, maar toen waren ze al geindexeerd door andere sites.

"Dit incident vond plaats omdat sommige werknemers niet overlegden met ons privacy team. We nemen gepaste maatregelen voor de verantwoordelijke werknemers" werd het personeel in een e-mail meegedeeld.

In een ander e-mail liet president John McKinley weten dat het bedrijf een taskforce gaat oprichten om nieuwe "best practices" te ontwikkelen met betrekking tot privacy en hoe lang zoekresultaten en andere gegevens bewaard moeten worden. AOL wil verder de toegang tot databases met zoekgegevens en andere vertrouwelijke informatie van abonnees beperken.

Volgens een advocaat van de Electronic Frontier Foundation zorgt het ontslagen personeel er niet voor dat er iets gaat veranderen en heeft het probleem niet alleen met AOL te maken, maar met alle zoekmachines.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.