image

Creditcards niet veilig voor pizza oplichters

woensdag 23 augustus 2006, 11:05 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse telecomgigant AT&T waarschuwt dat oplichters verschillende pizzabakkers en klanten hebben opgelicht door het telefoonnummer van de bestellijn te wijzigen en gegeven creditcardgegevens te misbruiken.

De oplichters belden AT&T en doen zich voor als een pizzabakker die problemen met zijn telefoon heeft. Totdat de problemen verholpen zijn moeten alle inkomende gesprekken worden doorgestuurd naar een ander nummer dat de oplichter geeft.

De pizzabestellingen worden dan door AT&T doorgestuurd naar het nummer van de oplichter, die zich voordoet als de pizzabakker en dan de bestelling van de klant aanneemt. De klant moet van de oplichter van tevoren betalen via zijn creditcard. De nietsvermoedende klant geeft zijn creditcardgegevens, waarna de oplichter rustig wat internetaankopen doet.

AT&T heeft inmiddels maatregelen genomen om de scam tegen te gaan. Hoeveel mensen er slachtoffer van de oplichters zijn geworden is nog niet bekend. Er zijn twee zaken gemeld, maar mogelijk gaat het om meer gevallen.

Reacties (1)
23-08-2006, 15:19 door Anoniem
Doet mij denken aan die episode van "The broken" Free pizza
for life :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.