image

Digitale burgerbeweging klaagt Barney de Dinosaurus aan

donderdag 24 augustus 2006, 11:05 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse digitale burgerbeweging "Electronic Frontier Foundation(EFF) heeft Barney de Dinosaurus aangeklaagd om zo de vrijheid van meningsuiting te beschermen. Op zijn website maakt Stuart Frankel grapjes over Barney, maar dat viel verkeerd bij de makers van de show. De afgelopen jaren is Frankel regelmatig lastiggevallen door advocaten van de bekende kinderheld die dreigden met rechtszaken en andere juridische maatregelen.

Volgens Frankel en EFF wordt het copyright en handelsmerk van Barney niet geschonden door zijn website. "De advocaten sturen intimiderende brieven naar parodiërende websites, die duidelijk worden beschermd door het Eerste Amandement" zegt advocaat Fred von Lohmann. "Het is tijd voor Barney om zijn leger advocaten terug te roepen en zich bezig te houden met het vermaken van kinderen".

Volgens de EFF is het misbruik van intimiderende "cease-and-desist" brieven om content te censureren een groeiend probleem op het internet. De burgerbeweging hoopt een duidelijke boodschap te sturen naar de eigenaren van Barney en andere organisaties dat ze zich bedenken voordat ze dit soort bodemloze brieven versturen.

Reacties (2)
24-08-2006, 17:49 door Anoniem
vergelijkbaar met Bart de Graaf en zijn Teringtubbie parodie? Die ook niet
mocht van de makers
25-08-2006, 17:51 door G-Force
Door Anoniem
vergelijkbaar met Bart de Graaf en zijn Teringtubbie
parodie? Die ook niet
mocht van de makers

Bart de Graaf? Hing die zichzelf niet op aan een Bonsai-boompje?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.