image

Softwarepiraat krijgt 7 jaar cel en miljoenenboete

zaterdag 9 september 2006, 10:03 door Redactie, 1 reacties

In Amerika is een softwarepiraat tot een gevangenisstraf van 87 maanden veroordeeld, de langste straf die ooit door een rechter voor het verspreiden van illegale software is uitgedeeld. Nathan Peterson moet tevens 5,4 miljoen dollar vergoeding betalen. De 26-jarige Peterson was de beheerder van ibackups.net, een website waarop hij illegale software programma's aanbood.

De openbare aanklager noemde het de grootste piraterij website die ooit door justitie is gesloten. Op ibackups.net werd software aangeboden die op de retail markt 20 miljoen dollar waard was. De softwarepiraat hield er een exorbitante levensstijl op na, en bezat verschillende luxe auto's en huizen.

Peterson zal na zijn gevangenisstraf met het betalen van de 5 miljoen dollar beginnen, in termijnen van 200 dollar per maand. Eerder deze maand werd een andere softwarepiraat tot 6 jaar cel veroordeeld.

Staffen die veel hoger liggen dan die aan computercriminelen en virusschrijvers worden gegeven. Zo werd in mei "botnet herder" Jeanson James Ancheta tot een "record" gevangenisstraf van 5 jaar veroordeeld. Ancheta beheerde een zombienetwerk van 400.000 computers.

Reacties (1)
09-09-2006, 12:03 door Anoniem

Peterson zal na zijn gevangenisstraf met het betalen van de
5 miljoen dollar beginnen, in termijnen van 200 dollar per
maand.
He, dat betaal ik ook, maar dan voor mijn studieschuld
aflossing en die is echt niet miljoenen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.