image

Partners vormen beveiligingsrisico voor bedrijven

dinsdag 12 september 2006, 11:37 door Redactie, 0 reacties

Volgens een recent onderzoek van Cybertrust vindt ongeveer drievierde van de bedrijven dat bedrijfspartners hun informatiebeveiligingsrisico doet toenemen en 13 procent van de organisaties heeft een bedrijfspartnerschap opgezegd omdat ze zich zorgen maken over de informatiebeveiliging.

Hoewel organisaties het absoluut eens zijn met de nood om de beveiliging van hun zakenpartners door te lichten, onderzoekt minder dan de helft daadwerkelijk de beveiliging van partners. De studie wijst echter aan dat de organisaties die de beveiliging van zakenpartners wel onderzoeken, een meer dan drievoudige terugval hebben van de kans op beveiligingsincidenten.

Op de vraag of ze het afgelopen jaar moesten afrekenen met beveiligingsincidenten waarbij zakenpartners betrokken waren, rapporteert 32% van de ondervraagden minstens één type incident en een aanvullende 12% was niet zeker. Van de organisaties die incidenten rapporteerden, blijkt kwaadaardige code het meest voorkomende incident te zijn, met 43% van de ondervraagden die infecties rapporteren, gevolgd door ongeoorloofde netwerktoegang (27%), 'denial of service' (DOS, 9%), systeemmisbruik of slecht systeemgebruik (8%), diefstal van gegevens (7%) en fraude (6%).

Het volledige rapport is via deze link te vinden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.