image

Microsoft ruziet met concurrentie over beveiliging Vista

woensdag 20 september 2006, 10:55 door Redactie, 2 reacties

Naast de Europese Commissie heeft Microsoft ook met de concurrentie ruzie over de beveilging van Windows Vista. Symantec, McAfee, Check Point Software en andere aanbieders willen dat het Windows Security Center eenvoudig door hun oplossingen vervangen kan worden, maar Microsoft weigert dit.

"Door het Windows Security Center te verplichten voor alle Windows gebruikers, bepaalt Microsoft hoe iedereen naar beveiliging kijkt. Hoe kunnen we vertrouwen dat Microsoft weet waar het gebruikers allemaal voor moet waarschuwen" zegt Symantec chief engineer Bruce McCorkendale.

Windows Security Center dat met Windows XP Service Pack 2 geintroduceerd werd, waarschuwt gebruikers als er iets met hun firewall, anti-virus of andere beveiligingssoftware is. De versie in Vista bevat nieuwe categorieen en management tools.

Het is mogelijk om "third-party security consoles" in Vista te gebruiken, maar mensen moeten het Windows Security Center handmatig uitschakelen als ze het niet willen gebruiken. De softwaregigant is niet van plan om andere beveiligingsaanbieders de gelegenheid te geven om het Security Center uit te schakelen, aldus Microsoft's Stephen Toulouse. "Onze belangrijkste zorg is klanten een optie te geven om op terug te vallen als er geen ander security center draait".

Eerder waarschuwde de Europese Commissie Microsoft dat een aantal geplande beveiligingsmaatregelen in Windows Vista mogelijk in strijd zijn met Europese antitrust wetgeving. Volgens een woordvoerder van de EC gelooft men in diversiteit en innovatie op de beveiligingssoftwaremarkt, maar kan dit bedreigd worden als Microsoft het onmogelijk maakt voor andere beveiligingsaanbieders om op een eerlijke manier te concurreren.

Reacties (2)
20-09-2006, 19:18 door Anoniem
Ik vind dit echt weer zoon wij zijna allemaal tegen
microsoft actie.
ik ben ook niet voor microsoft in tegendeel zelfs maar een
bedrijf wil gewoon zijn os zo goed mogelijk inrichten. dat
hun er een security center in willen bouwen vind ik alleen
maar goed. En dat je deze handmatig moet uitschakelen is ook
gewoon goed als je bijv norton internet security instaleert.
Omdat als je de gelegenheid geeft om het vanuit een ander
programma uit te laten schakelen virussen of andere niet
bedoelde programmas dit ook kunnen uitschakelen.

mvg,
Extranion
21-09-2006, 12:54 door Anoniem
dat kan ook nog steeds wanneer je het handmatig moet
uitschakelen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.