image

Justitie krijgt miljoenen voor cameratoezicht vervoerssector

donderdag 21 september 2006, 10:28 door Redactie, 3 reacties

Justitie begint volgend jaar met de uitvoering van maatregelen om de criminaliteit verder terug te dringen. Zo treedt op 1 januari 2007 de wet in werking die opsporing en vervolging van terroristische misdrijven verruimt. Ook komen er meer mogelijkheden tot ontzetting uit het beroep en wordt deelname aan een terroristisch trainingskamp strafbaar.

Verder trekt men 31 miljoen euro extra uit voor cameratoezicht in de vervoerssector in verband met "de bestrijding van terrorisme". Volgens justitie blijven terroristische uitingen en radicalisme een aanhoudende dreiging voor de rechtsorde. Daarom zijn informatie-uitwisseling, samenwerking en coördinatie tussen de bij terrorismebestrijding betrokken diensten ook in 2007 belangrijke aandachtspunten.

Om het bewustzijn bij bedrijven voor dreigingen en kwetsbaarheden te vergroten wordt meer samengewerkt. In 2007 zijn 14 sectoren aangesloten op het Alerteringssysteem Terrorismebestrijding, dat (overheids)diensten en bedrijfssectoren waarschuwt in geval van verhoogde dreiging.

Zoals gezegd is er de komende jaren in het kader van de bestrijding van terrorisme 31 miljoen euro extra beschikbaar voor beveiliging van de vervoerssector, waaronder de spoorwegen en de vliegvelden, door middel van cameratoezicht. Daarnaast gaat Justitie investeren in uitbreiding van de bescherming van de vitale infrastructuur. Dit betreft het project 3D-camerabeelden en de verbetering van de CBRN-security.

Reacties (3)
21-09-2006, 11:09 door Anoniem
Big Brother-bangmakerij begint basaal budget te genereren.
En daar was het allemaal om te doen.
21-09-2006, 11:44 door Anoniem
zo wordt Nederland bang gemaakt, wat deze maatregelen bij (sommige)
mensen populair maakt waardoor nog meer van deze maatregelen
worden genomen die mensen nog weer banger maken.

dit is dus 31 miljoen EXTRA!! bovenop de ??? miljoenen die er al aan uit
worden gegeven.
21-09-2006, 19:27 door Anoniem
Over welke "dreigingen" hebben ze het eigenlijk? Weer geld
uitgeven om een probleem op te lossen wat er niet is? Hoera
voor de overheid!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.