image

Hackende ex-werknemers kosten bedrijf 150 miljoen dollar

vrijdag 29 september 2006, 13:08 door Redactie, 0 reacties

Voormalige werknemers en onbetrouwbaar personeel van een Amerikaans bedrijf hebben maandenlang de e-mail accounts van hun vorige werkgever gehackt en voor meer dan 150 miljoen dollar aan opdrachten en handelsgeheimen gestolen.

Het bedrijf vermoedde dat er iets mis was doordat de concurrent haar klanten wegkaapte. "De concurrent was ons steeds een stap voor, maar ze konden gewoon niet weten dat we een bepaald persoon zouden ontmoeten. Ze konden ook niet weten waarover we zouden praten of wanneer we die persoon zouden onmoeten, tenzij ze op de een of andere manier informatie kregen. We wisten dat er wat mis was" zegt president Jim Damman.

Forensische onderzoekers ontdekten een samenzwering waarbij voormalige werknemers en niet loyaal personeel het bedrijfsnetwerk hadden gehackt om handelsgeheimen en andere informatie te stelen.

Twee voormalige bestuurders van Exel worden beschuldigd van het installeren van een backdoor in het bedrijfsnetwerk en het meer dan 1200 keer openen van e-mails van Exel werknemers.

Damman voelt zich verraden: "Het is een vreemd gevoel dat iemand alles heeft gezien wat jij hebt gezien. Alles wat je hebt gestuurd. Alles wat je hebt ontvangen van zakenmensen, mijn baas, van klanten, van mijn vrouw. Het is een raar gevoel"

Update: typo in titel aangepast

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.