image

Onderzoeker annuleert 60 seconden MacBook hack demo

zaterdag 30 september 2006, 09:40 door Redactie, 3 reacties

De onderzoeker die in augustus liet zien hoe je binnen 60 seconden een Apple MacBook kon hacken, heeft op het laatste moment een nieuwe demonstratie afgezegd. David Maynor van SecureWorks zou op de Toorcon beveiligingsconferentie laten zien hoe hij via een lek in de wireless driver de laptop kon overnemen.

Het volgende persbericht gooide echter roet in het eten: "SecureWorks en Apple werken samen met het CERT Coordination Center aan de gevonden beveiligingsproblemen. We leggen geen publieke verklaringen af totdat beide partijen het hierover eens zijn".

Maynor had in het programma van Toorcon laten zetten dat hij met de demonstratie een einde wilde maken aan alle controverse rondom het hacken van Apple's MacBook. Na de eerste demonstratie moest de onderzoeker toegeven dat hij een wireless driver van een andere partij had gebruikt dan Apple, maar zou dit gedaan hebben om Apple meer tijd te geven het lek te dichten. Apple kwam vorige week met drie beveiligingsupdates voor lekken in haar wireless drivers en software.

Volgens Brian Krebs blijft de grote vraag waarom je het CERT laat bepalen of je over iets mag praten als Apple al patches voor het probleem heeft uitgebracht.

Reacties (3)
01-10-2006, 17:45 door Anoniem
Ik begrijp er niets van. Apple claimt geen enkele keer contact te hebben
gehad met deze onderzoekers.

Iedereen spreekt elkaar tegen.
02-10-2006, 05:18 door Anoniem
Intel hacken is geen MAC hacken.. pfff...
02-10-2006, 11:34 door Anoniem
Zie ook de columns van George Ou over deze zaak:
http://blogs.zdnet.com/Ou/index.php
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.