image

Russische "hackers" acht jaar achter de tralies

woensdag 4 oktober 2006, 10:12 door Redactie, 2 reacties

Drie Russische computercriminelen die Engelse bedrijven voor 4 miljoen dollar afpersten, zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en een boete van 3700 dollar. De criminelen dreigden verschillende goksites en bookmakers met Distributed Denial of Service aanvallen.

Eén bedrijf, Canbet, weigerde de 10.000 dollar te betalen die de afpersers vroegen. De website werd aangevallen en elke dag dat het bedrijf onbereikbaar was, verloor het 200.000 dollar. Daarop werd besloten de criminelen te betalen, maar de aanvallen gingen door, waarna de Engelse High-Tech Crime Unit werd ingeschakeld. Samen met Interpol, de FBI en de Russische politie wist men uiteindelijk het trio te arresteren.

In totaal zouden de criminelen 54 aanvallen in 30 landen hebben uitgevoerd. De "hackers" hadden tot 15 jaar cel veroordeeld kunnen worden. (RIA Novosti)

Reacties (2)
05-10-2006, 07:21 door Anoniem
best lucratieve handel dus... pers bedrijven vor 4 miljoen dollar af en hoef
er zelf maar 3700 dollar voor te betalen...

er staat nergens dat ze die 4 miljoen nog terug moeten betalen, dus na 8
jaar komen ze als miljonair weer op vrije voeten
16-05-2014, 23:26 door Anoniem
Kan mij niet lang genoeg zijn. Als ze het echt zijn kan het niet lang genoeg zijn. Geen clementie mee. Meestal denken dat soort lui dat ze boven God verheven zijn. Fors straffen, van andermans spul hoor je af te blijven. Ik maak dit soort dingen te veel te vaak en vooral te lang mee. Systemen die compleet overwerkt zijn, computers die ineens heel raar reageren, het zal wel aan mij liggen, maar ik heb me nooit echt veilig gevoeld op internet, zelfs al heb ik antivirus.

En sorry als ik taalfouten maak, en ja ik koop mijn software. De beste manier om een hacker gek te krijgen is om hem een legaal bonnetje, de legale licentie en de legale cd van Microsoft te laten zien. Kijk eens ik houd me netjes aan de regels, dat kun jij niet hè? Dat zal ze leren die hufters.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.