image

Nederlandse virusaanvallen via Google Earth te volgen *update*

maandag 9 oktober 2006, 15:44 door Redactie, 2 reacties

Door statistieken van tientallen honeypots in Nederland te combineren, heeft Quarantainenet de aanvallen door wormvirussen op Nederland in kaart gebracht. Via Google Earth en deze pagina kan de huidige status van de aanvallen op Nederland gevolgd worden.

Nederlandse computers worden vooral aangevallen vanuit Oost-Europa, Portugal, Algerije en Nigeria. Ook Iran en de Verenigde Arabische Emiraten zijn erg actief, zo blijkt uit het overzicht.

Na de uitbraak van Blaster, in de zomer van 2003, is Quarantainenet in samenwerking met de Universiteit Twente begonnen met onderzoek naar methoden om uitbraken van wormvirussen efficiënt en effectief te bestrijden. Het bedrijf biedt oplossingen aan die beveiliging en het beheer van het netwerk vereenvoudigen

*Update 16:03*
De waardes veranderen nogal, zo laat Frank van den Hurk van Quarantainenet tegenover Security.NL weten. In absolute waarde, zien we over de afgelopen 48 uur de meeste aanvallen vanuit (data van vandaag 15:30):
1) Frankrijk
2) Duitsland
3) Italie
4) Polen
5) Spanje
6) VS

"Maar hier is dus niet "genormaliseerd" op aantal geregistreerde ipnummers per land. Ook kan de ranglijst in een aantal uur weer veranderd zijn uiteraard"

De meest gebruikte exploits door de gedetecteerde wormvirussen van de afgelopen 48 uur zijn:

  • DCOM 35%
  • LSASS 34%
  • NetDDE 16%
  • RealVNC 13%
  • Overig 2%
  • Reacties (2)
    09-10-2006, 17:15 door Anoniem
    Goed bezig Quarantainenet!
    10-10-2006, 11:30 door Anoniem
    leuke toepassing van google earth.
    Reageren

    Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.