image

Symantec en McAfee sceptisch over Vista aanpassingen

zondag 15 oktober 2006, 14:54 door Redactie, 2 reacties

"Pas als we het zien geloven we het", is de reactie bij de meeste beveiligingsaanbieders na uitspraken van Microsoft dat het ontwikkelaars toch toegang tot haar kernel gaat geven. Na kritiek van de Europese Commissie, Symantec, McAfee en andere aanbieders stelt Microsoft een API beschikbaar waarmee de ontwikkelaars toegang tot de kernel krijgen. Ook wordt het mogelijk om delen van het Windows Security Center uit te schakelen.

"Tot nu toe hebben we niets gezien. Dit zijn technische zaken. Totdat we de API's zien, is alles wat we weten afkomstig van de media. Ze hebben nog niets gedaan" aldus een woordvoerder van Symantec. "Als het waar is, dan is het een stap in de juiste richting om consumenten de keuze te geven om hun eigen oplossing te kiezen" gaat Cris Paden verder.

Ook McAfee en CheckPoint lieten weten blij te zijn met de uitspraken, maar nog niets te weten over wanneer de API's beschikbaar zijn en of het wel voldoende is. De tijd voor andere aanbiedes begint te dringen, want alle partijen willen dat hun software werkt op het moment dat Vista verschijnt.

Reacties (2)
15-10-2006, 16:59 door Anoniem
Hoe serieus is dit allemaal? Want hoe kan het gebeuren
dat Kaspersky juist zegt dat ze van alles op de hoogte zijn.
16-10-2006, 08:25 door Anoniem
Door Anoniem

Hoe serieus is dit allemaal? Want hoe kan het gebeuren
dat Kaspersky juist zegt dat ze van alles op de hoogte zijn.

Mensen bang maken? Vista is onveilig en moet beschermd worden door
ons product? Zoiets?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.