image

Microsoft laat aanbieders jaar wachten op Vista kernel API

dinsdag 17 oktober 2006, 10:13 door Redactie, 4 reacties

Microsoft lijkt gedeeltelijk haar woord te houden, want na de aankondiging van vorige week dat het ontwikkelaars via een speciale API toegang tot Windows Vista zou geven, heeft het de software nu beschikbaar gesteld. Via de API kan het Windows Security Center worden uitgeschakeld. Volgens McAfee en Symantec zouden gebruikers die hun software hadden gekocht anders dubbele en verwarrende beveiligingsberichten ontvangen.

Het grootst probleem is echter nog niet opgelost, en dat is PatchGuard. Het zou nog een jaar kunnen duren voordat Microsoft met een oplossing komt. PatchGuard is ontwikkeld om te voorkomen dat software toegang tot de Windows kernel krijgt. Door de technologie zou de beveiligingssoftware van andere aanbieders minder goed werken.

PatchGuard werkt alleen op 64-Bit versies van het nieuwe besturingssysteem. Andere beveiligingsaanbieders willen "high-level" toegang tot de kernel, omdat ze anders belangrijke beveiligingsfeatures niet aan kunnen zetten. Microsoft heeft nu beloofd dat het nieuwe API's voor Vista gaat ontwikkelen, zodat andere aanbieders PatchGuard kunnen omzeilen. Het kost echter veel tijd en moeite om deze API's te ontwikkelen, aldus Microsoft. De software zou mogelijk pas beschikbaar worden als Service Pack 1 voor Windows Vista verschijnt.

Reacties (4)
17-10-2006, 10:33 door Anoniem
Heeft iemand een link naar de API specificaties?
17-10-2006, 11:14 door Anoniem
Waarschijnlijk genoeg vertraging voor veel andere
aanbieders. Tis weer de bekende Microsoft-way, en dan te
bedenken dat het bedrijf oss ziet als een gezwel...
17-10-2006, 12:16 door Anoniem
Goede tijden slechte tijden.
Lijkt toch niet optijd in de verkoop te liggen.
Steeds meer zin om te veranderen.
17-10-2006, 12:21 door Anoniem
Wachten wij toch ook gewoon met de aankoop..........
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.