image

Microsoft: Zombies grootste gevaar voor Windows pc's

woensdag 25 oktober 2006, 10:03 door Redactie, 3 reacties

Bot software om op afstand computers mee te besturen blijft een van de grootste bedreigingen voor Windows pc's, aldus een nieuw beveiligingsrapport van Microsoft. Meer dan 43.000 varianten van dit soort malware werden in de eerste helft van 2006 ontdekt, waardoor het ook de meest actieve malware categorie is. In juni noemde de softwaregigant zombies ook al de grootste dreiging voor Windows computers.

"Aanvallers die op financieel gewin uit zijn, richten zich bewust op de ontwikkeling van dit soort malware", zo is te lezen in het 48 pagina's tellend Security Intelligence Report.

Van de 4 miljoen computers die door de Windows Malicious Software Removal Tool werden schoongemaakt, was tenministe 50% met tenminste één backdoor Trojan besmet. Hoewel een hoog percentage, is het toch lager in vergelijking met de tweede helft van 2005. Ook het aantal Windows rootkits nam af, en wel met 50%, zo meldt Microsoft.

Microsoft ziet wel een gevaar in social engineering, wat een populaire manier blijft voor het verspreiden van malware, en dan met name via P2P en e-mail. Als het gaat om "echte" virussen lijken virusschrijvers hier niet meer in geinteresseerd te zijn, want met 125 varianten is dit de minst actieve categorie. Meer informatie en grafieken zijn te vinden in het Security Intelligence Report.

Reacties (3)
25-10-2006, 12:36 door Anoniem
Het grappige is dat de meeste zombies ook Windozen zijn. Of MS daarvan
op de hoogte is?!?
25-10-2006, 13:18 door Anoniem
Zelfde woorden maar een andere volgorde:
Zombie windows pc's grootste gevaar voor microsoft
26-10-2006, 19:40 door Anoniem
Zombie: microsoft windows grootste gevaar voor pc's
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.