image

Kaspersky geeft second opinion voor virusscanners

woensdag 22 november 2006, 17:01 door Redactie, 1 reacties

De Russische virusbestrijder Kaspersky Lab heeft een tool ontwikkeld waarmee bedrijven twee anti-virus software pakketten naast elkaar kunnen gebruiken en vergelijken. Elke anti-virus oplossing heeft namelijk z’n eigen krachten, zwakheden en kenmerkende kwaliteiten.

Het is echter lastig om te bepalen of de gekozen oplossing ook wel maximale bescherming biedt. Het installeren van twee virusscanners kan nogal wat problemen opleveren. De virusbestrijder komt daarom met Kaspersky Anti-Virus SOS.

"Kaspersky Anti-Virus SOS is een ideaal pre-sales tool. Het biedt resellers de mogelijkheid om klanten de kans te geven hun eigen antivirus oplossing te vergelijken met die van een ander merk. In dit geval uiteraard met Kaspersky Anti-Virus. De oplossing die een klant twee jaar geleden heeft aangeschaft was toen wellicht een goede oplossing, maar voldoet deze oplossing nog? Met SOS kunnen resellers een eenvoudige controle doen voordat klanten opnieuw vastzitten aan een driejarig contract"

Het product is speciaal ontworpen om uit te rollen naast een ander merk dat reeds op het netwerk is geïnstalleerd. Conflicten met bestaande virus scanners op het systeem kunnen niet ontstaan omdat het product geen real-time beschermingsmodule heeft.

Kaspersky wil met de tool vooral het verschil qua detectie en malware verwijdering tussen de verschillende virusscanners laten zien. Klanten kunnen willekeurige systemen laten scannen, waarna een rapport wordt gegenereerd waarin staat wat voor malware de andere virusscanner heeft doorgelaten. Kaspersky heeft de tool getest tegenover andere aanbieders, maar kon nog niet zeggen hoe groot het verschil met de concurrentie is.

Vooral op het gebied van spyware bestrijding en het herkennen van malware in archiefbestanden zou de scanner uitblinken. Daarnaast wil men de informatie van SOS ook gaan gebruiken om de onafhankelijke testen van anti-virus software te controleren.

Reacties (1)
22-11-2006, 22:25 door Anoniem
Goed idee. Al vraag ik mij wel af of het veel nut heeft. De
generatie rootkits en adere meuk die eraan komt is op dit
moment bijna onzichtbaar voor de scanners omdat ze onder het
OS draaien. Multiple scanners zijn daarvoor niet de optie.

Anyway. Voor email gateways bestaat deze werkwijze al
langer. Dat werkt erg zicht goed. Wat bijvoorbeeld opvalt is
dat Norman vaak virussen snel oppakt omdat het teveel lijkt
op een bestaand virus. Sophos pakt een virus snel omdat de
updates snel zijn., CA zijn weer goed in text analyze van
email virussen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.