image

ITunes hacker gelooft in reverse engineering

maandag 27 november 2006, 11:59 door Redactie, 2 reacties

De Noor Jon Lech Johansen werd eind vorige eeuw wereldberoemd toen hij de kopieerbeveiliging van DVD's kraakte. Ondanks verschillende rechtszaken werd de destijds 15-jarige hacker niet veroordeeld. In Amerika werd de software van Johansen en het kraken van de DVD kopieerbeveiliging echter wel verboden.

Johansen ging door met reverse engineeren en maakte onlangs bekend dat hij de beveiliging van iTunes had gekraakt. Hierdoor is het mogelijk om andere beveiligde content via iTunes af te spelen, maar ook in Apple's iTunes Store gekochte muziek op andere mediaspelers te gebruiken.

De kans is zeer groot dat de Noor weer voor de rechter moet verschijnen, alleen dit keer in Amerika, hoewel Apple nog geen plannen voor een eventuele rechtszaak bekend heeft gemaakt. Johansen houdt vol dat software interoperabel moet zijn, maar daar biedt de Amerikaanse Digital Millennium Copyright wetgeving weinig ruimte voor.

"Als Apple een MP3-fabrikant aanklaagt die software gebruikt waarmee zijn apparaten naar iTunes kunnen luisteren, heeft het mogelijk de DMCA overtreden, maar dat is een gebied waar de DMCA nog nooit is geweest" zegt Michael Graif. Johansen is echter vol vertrouwen en heeft zijn website zelfs "So Sue Me" genoemd. Dit artikel gaat dieper in op de acties van de iTunes hacker

Reacties (2)
27-11-2006, 12:45 door Anoniem
Ik denk ook niet dat je erg bang hoeft te zijn voor een rechtzaak in Amerika.
01-12-2006, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem
Ik denk ook niet dat je erg bang hoeft te zijn voor een rechtzaak in Amerika.


moet je tegen de zwarte cobra zeggen, dacht ook dat hij in nederland veilig
was
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.