image

Gartner: Online shops veiliger dan traditionele winkels

maandag 27 november 2006, 14:58 door Redactie, 2 reacties

Veel mensen denken dat winkelen online onveiliger is dan bij een "echte" winkel. Volgens een rapport van onderzoeksbureau Gartner is juist het tegenovergestelde waar. In 2008 worden de meeste aanvallen uitgevoerd op fysieke verkoopsystemen, en zal in 2009 slechts 33% van deze systemen aan de geldende beveiligingsstandaarden voldoen.

"Kwetsbare apparaten worden vaak vergeten door ondernemingen, die zich meer richten op servers en systemen als ze hun omgeving beveiligen" zegt analist Avivah Litan, die verder laat weten dat veel bedrijven de apparaten buiten hun netwerk waar gegevens worden verzameld of verwerkt, negeren.

Ook criminelen hebben ontdekt dat er met sommige apparaten eenvoudig gefraudeerd kan worden. Vooral verkoopsystemen die aan het internet hangen die kaartgegevens opslaan en intelligente printersystemen die informatie bewaren worden steeds vaker getroffen.

80% van alle beveiligingsincidenten zou binnen de winkel plaatsvinden. "Ik kan geen enkele succesvolle e-commerce aanval herinneren" aldus Litan. Er moet wel worden opgemerkt dat internet wel een rol speelt. Zo versturen veel verkoopsystemen informatie via een IP verbinding, en kunnen zo ook door criminelen benaderd worden. "Veel winkeliers hebben de inbelverbinding van hun verkoopsysteem voor IP vervangen, maar hebben niet nagedacht over de gevolgen voor beveiliging" waarschuwt de analist.

Qua beveiliging mogen e-commerce sites en winkels gelijk zijn, maar de traditionele winkels bevatten nog altijd meer en betere informatie. "Je kunt miljoenen cijfers in plaats van een paar duizend krijgen, waaronder ook de gegevens van de magneetstrip. Die mag men niet bewaren, maar dat gebeurt wel".

Reacties (2)
27-11-2006, 15:21 door Anoniem
Gartner"s eigen onderzoeks bureau dekt de lading.
27-11-2006, 19:31 door Anoniem
Ik denk dat consumenten met onveiligheid 'het aanschaffen
van een op dat moment ontastbaar product bij een ontastbare
winkel' bedoelen en niet de angst dat er creditcard gegevens
worden gestolen of e-shops worden gehacked.

Met de huidige beveiliging zijn de meeste serieuse sites wel
redelijk veilig te noemen, maar je koopt natuurlijk
nogsteeds een product dat je nooit hebt gezien van een
winkel die alleen op het web bestaat. En de kans is
natuurlijk ook een stuk groter dat je op het web wordt
opgelicht dan gewoon in een winkel op de hoek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.