image

EC: Nederland voorbeeld voor spambestrijding

dinsdag 28 november 2006, 10:38 door Redactie, 1 reacties

Europa doet te weinig tegen spam, spyware en kwaadaardige software, aldus de Europese Commissie. Volgens de Commissie moeten de lidstaten er meer werk van maken. Toch is er een positieve uitzondering voor Nederland en Finland. In lijn met de EU-wetgeving voor het uitbannen van spam zijn de Nederlandse autoriteiten erin geslaagd de uit ons land afkomstige spam met 85% terug te dringen.

Naar het oordeel van de Commissie moeten spambestrijders over voldoende middelen beschikken. De drastische vermindering van spam in Nederland werd bereikt via vervolgingen door spambestrijder OPTA, met slechts 5 voltijdse medewerkers en een investering van 570 000 euro in apparatuur.

In haar nieuwe mededeling beklemtoont de Commissie dat de veiligheid van het internet weliswaar al enige tijd op de politieke agenda staat, maar dat de nationale autoriteiten hun acties om illegale activiteiten op het internet voor het gerecht te brengen, moeten versterken.

Uit onderzoek zou blijken dat 85% van al het e-mailverkeer uit spam bestaat. Daar komt nog eens bij dat 80% van alle spam waar Europese landen mee te maken uit het buitenland afkomstig is.

Reacties (1)
28-11-2006, 10:43 door jeed
Zou mooi zijn als heel Europa geen spam meer verstuurd, dan
kunnen de spamfilters veel beter filteren: niet uit Europa:
dan al verdacht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.