image

Pannenkoek in ruil voor persoonlijke gegevens

donderdag 30 november 2006, 16:42 door Redactie, 2 reacties

Iedereen zegt voorzichtig met zijn of haar vertrouwelijke gegevens om te gaan, maar als mensen in ruil hiervoor wat kunnen krijgen blijkt dit vaak niet het geval. Wat te denken van de 71% die een wachtwoord voor een chocoladereep inruilde of klanten van een Amerikaans pannenkoekenhuis die hun rijbewijs afgaven om te kunnen eten. De eigenaar wilde met de maatregel wanbetalende klanten tegengaan. Ondanks klachten van sommige klanten, waren er genoeg mensen die het geen probleem vonden en netjes hun rijbewijs aan de beveiligingsbeambte gaven.

Een slachtoffer van identiteitsdiefstal wilde zijn rijbewijs niet afstaan en kreeg dan ook geen tafel. "Ik vroeg of hij mijn rijbewijs wilde en dat ik alleen maar voor pannenkoeken kwam en niet de Hope diamand wilde kopen. Toch kregen we geen tafel. De beveiligingsbeambte had tenminste 40 rijbewijzen in zijn hand. Identiteitsdiefstal rijst de pan uit. Ik geef mijn rijbewijs met mijn adres en SoFi-nummer aan niemand die ik niet ken, ik wilde alleen ontbijten".

Het pannenkoekenhuis heeft inmiddels de maatregel, die naar eigen zeggen zonder toestemming van het management was geintroduceerd, teruggedraaid en aan alle klanten haar excuses aangeboden.

Reacties (2)
01-12-2006, 09:35 door Anoniem
Of was het nou pannekoek? Was de nieuwe spelling inmiddels
niet oud geworden, en moet ik nu het groene of het witte
boekje volgen? Verwarring alom met dit bericht.
01-12-2006, 15:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.